Friday, June 17, 2011

Contest Friends Forever

Salam.
Sebenarnya baru teringat yang before ni cik ain mafia tag aku untuk contest ni. nasib baik bila check belum tutup lagi. sekadar suka-suka and mengisi masa lenggang ini aku pun joinlah contest ni xD




So, nilah blogger yang anjurkan contest tu. kalau ada sesiapa nak join, cepat sikit sebelum terlambat!
hurmm i was trying to put on the best picture but i ain't sure sebab bagi aku, semua pictures have their own memmories and meaning. but in the end aku rasa this picture is the best one. here we go :)


nurul, mimi, anis, qiela and piah
      okay, inilah my best friends. gambar ini diambil pada hari2 terakhir sesi pembelajaran kami di fakulti. saya suka gambar ini sebab kami semua sedang tersenyum gembira dan semua menyandang backpack ataupun kami panggil beg kura2. walaupun nampak mcm beg budak2 sekolah tapi kami selesa. berlatar belakangkan taman'babylon' fakulti, tempat inilah yang menjadi port kegemaran kami sementara menunggu kuliah seterusnya. 
      kami mula berkawan semasa di sem 1 program asasi. hampir setahun kami bersama ketika di universiti sehinggalah tamat program asasi. kemana sahaja kami tetap bersama dari ke toilet, ke kelas, ke bilik, ke pusat sukan, ke meja makan dan segala-galanya kami lakukan bersama. tanpa salah satunya, terasa bagaikan tidak lengkap. setiap kesusahan yg kami tempuhi, kami masih bersama. setiap dari kami mempunyai watak yg tersendiri dan kami sentiasa belajar untu menerima diri antara satu sama lain. walaupun berbeza, tapi kasih yang ada tetap sama.persahabatan ini mengajar kami lebih menghargai orang yang sering berada di sisi kita dlm apa jua keadaan. dan kalau boleh, saya taknak ada yang sama seperti mereka berempat kerana bagi saya, cukuplah mereka sebagai diri mereka sahaja. walaupun sudah tamat program asasi, tetapi kasih yang ada tetap tertanam di hati sampai bila-bila, Insyallah. dan walaupun hanya untuk sementara kami bertemu, tapi saya pasti yang Tuhan menjodohkan kami untuk berjumpa lagi di masa hadapan. 

haha sebenarnya disuruh cerita sedikit tapi terpanjang pulak, btw saya tag mereka di bawah ini untuk mengikuti contest ini :D
  1. PAK CIK SYAMIL 
  2. MAK CIK QIELA
  3. MAK CIK NAD
Dan, dan kalaulah saya menang contest ni, saya nak baju  yang di taja oleh Droplet House di bawah ini boleh tak? walaupun saya rasa tak muat dengan saya, takpelah, tak kisah pun, nak jugak! nak jugak! haha

okay, siapa2 yang nak join contest ini, silalah click banner di atas ye. and anda diingatkan yg tarikh tutup contest ini ialah pada 19 jun 2011 ini. so apa tunggu lagi?
terima kasih daun keladi~

5 comments:

  1. thanks join..gud luk =)

    follow u

    ReplyDelete
  2. yeay! nurul join.. heheee.. :)

    ReplyDelete
  3. hahahhaha kalau aku join ke tak join kenapa ain? ada apa2 ke?

    ReplyDelete
  4. jom join kat blog saya jom...^^

    ReplyDelete